APTEEKIN PALVELUT

Annospussipalvelu

Onko käytössäsi paljon lääkkeitä? Haluaisitko ne koneellisesti kerta-annospusseihin pakattuna.

Lue lisää tästä

APTEEKIN PALVELUT

Lääkityksen tarkistus

Haluatko keskustella rauhassa lääkkeiden oikeasta käytöstä? Varaa aika lääkityksen tarkistuspalveluun.

Lue lisää tästä

Varmennekorttien rekisteröintipiste

Apteekissamme toimii rekisteröintipiste, josta apteekkien henkilökunta ja terveydenhuollon ammattilaiset voivat tilata uuden tai uusia vanhan varmennekorttinsa. Hinta on 35 €/kortti. Ota yhteys apteekkiin varataksesi aika korttitilausta varten.

Nopea ja ammattitaitoinen palvelu

Veturi apteekissa on käytössä varastorobotti, joka nopeuttaa reseptilääkeasiointia sekä parantaa lääketurvallisuutta. Koulutamme aktiivisesti henkilökuntaamme ajantasaisen ja paremman lääkeneuvonnan takaamiseksi.

 

Lääkejätteet

Palauta vanhentuneet ja käytöstä poistetut lääkejätteet maksutta apteekkiin. Poista tabletit ja kapselit purkeista ja pahvipakkauksista läpinäkyvään muovipussiin. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleita ei tarvitse irrottaa.

Tuo nestemäiset aineet ja jodia sisältävät lääkkeet (esim. Jodix ® ja Betadine ®) alkuperäisissä pakkauksissaan.

Elohopeaa sisältävät rikkoutuneet kuumemittarit voi myös palauttaa apteekkiin, mutta ne tulee tuoda erillään lääkejätteistä (esim. tiiviissä lasipurkissa).

Apteekki ottaa vastaan myös ruiskuja ja neuloja. Ne tulee palauttaa läpäisemättömässä pakkauksessa, kuten muovipullossa tai lasipurkissa.

 

Yhteisvaikutusten tarkastus

Kajaanin veturi apteekissa on käytössä Procuro ®- yhteisvaikutusohjelma, joka tarkastaa automaattisesti reseptilääkeostoksesi mahdollisilta yhteisvaikutuksilta. Interaktio ohjelma vertaa reseptilääkettäsi aiemmilta reseptilääkeostoilta viimeisen 13 kuukauden ajalta. Kannattaa siis keskittää reseptilääkkeiden hankintasi Veturi apteekkiin, jotta lääketurvallisuutesi paranee!

Kysy lisää meiltä!

 

Schengen-todistus

Schengen-todistus tarvitaan PKV-lääkkeille ja huumausaineiksi luokitelluille lääkkeille matkustettaessa Schengen-alueella. Schengen-alueeseen kuuluvat Suomen lisäksi, Alankomaat, Belgia, Espanja, Islanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Norja, Portugali, Puoli, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tanska, Tšekki, Unkari ja Viro.

Todistus on myös hyvä olla matkustettaessa maissa, jotka eivät ole Schengen maita. Esimerkiksi liikkuessa Venäjällä tai Aasian maissa todistus voi helpottaa asiointia rajatarkastusasemilla. Schengen-todistus voidaan kirjoittaa vain siinä apteekissa, josta lääke on toimitettu. Todistuksen kirjaamiseksi tarvitaan alkuperäisen lääkemääräyksen lisäksi passi. Schengen-todistus on voimassa korkeintaan 30 vuorokautta matkan alkamispäivästä. Palvelu Veturi apteekissa maksaa 10 €.