Lääke

PANADOL COFFEIN tabletti, kalvopäällysteinen 500/65 mg 30 fol

Panadol Coffein -tabletteja käytetään aikuisten tilapäisten särky- ja kuumetilojen yhteydessä alentamaan kuumetta ja lievittämään kipua. Tällaisia kuume- tai kiputiloja ovat mm. hermo- ja lihassärky, päänsärky, vilustuminen, influenssa, hammassärky sekä kuukautiskivut. Sen sisältämä parasetamoli lievittää kipua ja alentaa kuumetta. Lisäksi se sisältää kofeiinia, joka tehostaa parasetamolin vaikutusta ja piristää.
Vaikuttava aine:
kofeiini,
parasetamoli,
Pakkauskoko:
30 fol
Markkinoija:
Haleon Finland Oy
Tuotetta varastossa
12,30 €
Särky- ja kuumetilojen oireenmukainen hoito.
Annossuositusta ei saa ylittää. Vaikutuksen aikaansaamiseksi käytetään pienintä tehokasta annosta mahdollisimman lyhyen aikaa. Yli kolmen päivän yhtäjaksoiseen käyttöön vain lääkärin määräyksellä.
Annostus aikuisille: 1-2 tablettia korkeintaan 3 kertaa vuorokaudessa (ei useammin kuin 4 tunnin välein)
Ei saa antaa alle 40 kg painaville lapsille ja nuorille eikä alle 12-vuotiaille lapsille.
500mg parasetamoli
65mg kofeiini
Sisältää parasetamolia. Ei saa käyttää samanaikaisesti muiden parasetamolia sisältävien valmisteiden kanssa, koska samanaikainen käyttö muiden parasetamolia sisältävien valmisteiden kanssa saattaa johtaa yliannostukseen. Parasetamolin yliannostus saattaa aiheuttaa maksavaurion, mikä voi johtaa maksansiirtoon tai kuolemaan


Panadol Coffein -valmisteen käytön yhteydessä on vältettävä samanaikaista liiallista kofeiinin nauttimista (esim. kahvi, tee tai kofeiinia sisältävät energiajuomat).
Jos sinulla on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käytät muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltäsi
Panadol Coffeinilla ei ole todettu yleisiä haittavaikutuksia suositelluilla annoksilla
Panadol Coffein -tabletti sisältää myös kofeiinia, joka voi aiheuttaa heitehuimausta, päänsärkyä, sydämentykytystä, ruoansulatuskanavan häiriöitä, unettomuutta, levottomuutta, ahdistuneisuutta, ärtyisyyttä ja hermostuneisuutta herkille henkilöille.
Runsaan alkoholin käytön yhteydessä parasetamolivalmisteet saattavat vaikuttaa haitallisesti maksaan
Katso tarkemmat tiedot mahdollisista haittavaikutuksista pakkausselosteesta
Panadol Coffein tabletteja ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.
Huoneenlämpö (+15C - +25C)